Студент спеціальності «Економіка» здобув Диплом I ступеня на міжнародному конкурсі студентських наукових робіт Black Sea Science 2024!

Протягом 28 березня – 1 квітня на базі Одеського національного технологічного університету проходив другий етап Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт Black Sea Science 2024. Даний конкурс щорічно проводиться під егідою Black Sea Universities Network та ISEKI-Food Association за наступними напрямами: Економіка і управління, Харчова наука і технології, Інформаційні технології, автоматизація і робототехніка, Енергетика та енергоефективність, Екологія та охорона навколишнього середовища, Туризм та готельно-ресторанна справа.

З приємністю повідомляємо, що за результатами двох етапів конкурсу за напрямом «Економіка і управління», на яких передбачалося рецензування наукових робіт, виконаних на англійській мові, а також публічного захисту результатів дослідження перед авторитетним журі, студент четвертого року навчання спеціальності «Економіка» Богдан Чепига здобув Диплом I ступеня. Тема конкурсної роботи – «Modeling of the impact of exchange rate volatility on macroeconomic indicators». Робота виконана під науковим керівництвом кандидата економічних наук, доцента кафедри економічної кібернетики Андрія Пілька.

Конкурсна робота присвячена висвітленню результатів проведених досліджень, спрямованих на вирішення задачі оцінювання впливу волатильності обмінного курсу на економічний розвиток з використанням можливостей економетричного моделювання.

До складу журі конкурсу 2024 року увійшли 144 спеціалісти-науковці, з них 92 з 23 зарубіжних країн: Ангола, Бенін, США, Німеччина, Швейцарія, Італія, Великобританія, Греція, Китай, Туреччина, Оман, Литва, Латвія, Словаччина, Естонія, Хорватія, Казахстан, Польща, Грузія, Румунія, Азербайджан, Болгарія, Молдова.

Реєстрація учасників та подання робіт на перший етап конкурсу тривали до 01.02.2024. На перший етап конкурсу було прийнято 358 робіт з українських та закордонних закладів, у тому числі з університетів таких країн як: Оман, Литва, Німеччина, Сербія, Польща, Румунія, Грузія, Казахстан, Болгарія, Молдова, Узбекистан.

Міжнародний конкурс студентських наукових робіт – надзвичайно важливий етап роботи зі студентами, участь та перемога в якому стимулює інноваційну діяльність здобувачів освіти, сприяє розширенню міжнародних зв’язків та інтеграції України у світовий освітньо-науковий простір.

Джерело інформації:
http://isc.ontu.edu.ua/2024-2/
http://isc.ontu.edu.ua/wp-content/uploads/sites/50/2024/04/2024-2-Economics.pdf