Студенти спеціальності Економіка вийшли в фінал чемпіонату NBU University Сhallenge 2023!

Команда студентів четвертого року навчання спеціальності 051 Економіка у складі Богдана Чепиги (капітан команди), Олександри Дедерчук, Діани Вишиванюк та Юлії Федоришин під науковим керівництвом доцента кафедри економічної кібернетики Андрія Пілька отримала високі оцінки від конкурсної комісії та пройшла у фінал чемпіонату NBU University Сhallenge 2023!

За результатами розгляду поданих робіт фіналістами конкурсу стали 3 команди, котрі представляють Київську школу економіки, Національний університет “Києво-Могилянська академія” та Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Саме ці команди вийшли у наступний тур та будуть змагатися за кубок Голови НБУ під час фіналу 24 листопада 2023 року.

NBU University Challenge – це унікальна можливість внести свій вклад в розробку інструментарію аналізу та прогнозування параметрів монетарної політики головного регулятора фінансового сектору країни. Участь студентів у NBU University Challenge дозволяє якісно доповнити та урізноманітнити теоретичне навчання в університетах корисним практичним досвідом. Під час NBU University Challenge студенти здобудуть навички сучасного макроекономічного аналізу, покращують розуміння сутності монетарної політики та особливостей прийняття рішень у цій сфері. Також студенти поглиблять навички аналітичного мислення, економіко-математичного моделювання, прийняття обґрунтованих рішень на макроекономічному рівні, навички командної роботи й публічних виступів, що важливі для ефективного академічного навчання та успішного професійного розвиту в майбутньому. Фіналісти NBU University Challenge зможуть зблизька ознайомитись з роботою комітету монетарної політики Національного банку та на практиці зрозуміють, яким чином Центральний банк сприяє збереженню макрофінансової стабільності в країні.

Основне завдання команд – підготувати та презентувати власні рекомендації для Правління НБУ щодо монетарної політики. Цьогоріч завдання полягало в розробці власних рекомендацій щодо формування відповідей на ключове питання конкурсу: “Якими мають бути рішення Правління НБУ щодо процентних ставок, офіційного курсу та валютних обмежень під час війни і чому?”

Бажаємо успіху нашій команді в фіналі NBU University Challenge 2023!