Перемога студентки спеціальності 051 Економіка Олександри Дедерчук в Стипендіальній програмі «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука

З великою радістю повідомляємо, що за результатами трьох етапів конкурсу 2022/2023 Стипендіальної програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука 54 студенти з 34 ЗВО стали переможцями найбільшої недержавної стипендіальної програми, котра покликана формувати нову українську еліту. Цього року до конкурсу долучилось понад 300 студентів з 88 українських закладів вищої освіти. Протягом трьох етапів конкурсу авторитетним журі проводилось оцінювання якості обґрунтування напряму дослідження, мотиваційного, рекомендаційного листів та супровідних документів, оцінки наукової роботи та якості публікацій конкурсанта, а також оцінювання особистісного потенціалу учасників конкурсу.

Переможцем даного конкурсу стала студентка спеціальності 051 Економіка освітньої програми «Економічна кібернетика» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Олександра Дедерчук, котра подала на конкурс наукову роботу за темою «Моделювання експортного потенціалу регіону», виконану під науковим керівництвом  кандидата економічних наук, доцента кафедри економічної кібернетики Андрія Пілька. Наукова робота присвячена удосконаленню та розвитку в напрямі врахування наявної статистичної інформації існуючих підходів до ідентифікації, кількісного визначення, аналізу та прогнозування зв’язків між показниками зовнішньоекономічної діяльності, котрі визначають експортний потенціал регіону та ефективність його використання.

Надзвичайно приємно відмітити, що це вже четверта перемога студентів кафедри економічної кібернетики в конкурсі «Завтра.ua». Стипендіатами програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука були і є такі випускники, аспіранти та студенти кафедри як Богдана Потятинник (2018), Віталій Крамар (2020,2021) та Олександра Дедерчук (2023).

Вітаємо Олександру Дедерчук та її наукового керівника Андрія Пілька з вагомою перемогою і бажаємо подальших творчих здобутків!

Довідково

Стипендіальна програма «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука – найбільша приватна загальнонаціональна програма  з підтримки талановитої молоді в Україні, головною метою якої є виховання нового покоління інтелектуальної та ділової еліти країни. Стипендіати мають можливість спілкуватися з міжнародними лідерами та обмінюватися ідеями, беручи участь у зустрічах Ялтинської Європейської Стратегії та у Публічних лекціях за участі провідних представників бізнесу, політики та культури.

Відбираючи найталановитіших студентів України, фонд надає їм фінансову підтримку для продовження освіти та для реалізації проектів соціального напрямку. Програма також є платформою для індивідуального розвитку, налагодження нових зв’язків, спілкування, обміну досвідом та інформацією.